Osela In Life

Wednesday, October 31, 2007

Αφιερωμένο

Σήμερα γράφω για ένα κορίτσι που κρατούσε συστηματικά ημερολόγιο από την Πέμπτη Δημοτικού μέχρι πριν 3-4 χρόνια. Της άρεσε -ανάμεσα στα γεγονότα κα τις σκέψεις της- να γράφει αποσπάσματα από βιβλία, άρθρα, τραγούδια που αγάπησε.
Να μερικά από αυτά:

"Ποτέ δεν καταλάβαμε κι ας ήμασταν παιδιά γιατί να πολεμήσουμε και πάλι για την Τροία. Ποτέ δεν μας αγάπησες πατρίδα μας γλυκιά, κι ας έκανες το αύριο να μοιάζει μ' ευκαιρία"
"Όποιος δεν είναι ελέυθερος, δεν είναι άνθρωπος. Όποιος δεν είναι ελεύθερος, δεν βλέπει, δεν ξέρει, δεν διακρίνει, δεν αναπτύσσεται, δεν καταλαβαίνει, δεν θέλει, δεν πιστεύει, δεν αγαπάει...δεν υπαρχει" Victor Hugo

"Γέμισες όλη τη ζωή που σου δόθηκε, με ηλίθια προγράμματα και ασήμαντες έγνοιες. Ένα μυαλό ζαλισμένο κι αφηρημένο, τινάζει στον αέρα όλη την αρμονία καλογραμμένων λέξεων και αμείλικτων αριθμών. Καλύτερα να κάψεις ό,τι σε μπερδεύει, αλλά νομίζω ότι δεν θα το κάνεις" Νίκος Βορρεάκος

"Έτσι κι αλλιώς, όταν χαράζεις μία γραμμούλα, είτε μικρή είτε μεγάλη, αρχίζει από κάπου και τελειώνει πάντα σε σένα.. Αυτά τα όρια δεν αλλάζουν με τίποτα"


"Σ΄ αγαπώ όσο δεν αγάπησε ο Ρωμαίος την Ιουλιέτα"


"Είναι δύσκολο να συγχωρήσεις την Ζωή για την δύναμη με την οποία σε παρασύρει στα γρανάζια της. Πώς να συγχωρήσεις τον κόσμο για την ομορφιά του, όταν δεν μπορεί να καλύψει την ασχήμια του? Πώς να τον συγχωρήσεις για την καλοσύνη του, όταν δεν μπορεί να καλύψει την βαρβαρότητά του?


"
"Ο νικημένος έρωτας εξακολουθεί να είναι θησαυρός, κι εκείνοι που διάλεξαν να μην αγαπήσουν ποτέ δεν έχουν κερδίσει καμία νίκη στην ζωή τους" Σαλμάν Ρούσντι.


"Σκέφτομαι πάλι ίσως να μην ήσουν εσύ ό,τι ονειρεύτηκα. Ίσως δεν ήμουν κι εγώ ό,τι ονειρεύτηκες. Έτσι κι αλλιώς όλα είναι προσωπικές οπτασίες. Το νιώθω πως σε χάνω, γλυκειά μου αγάπη, καληνύχτα"



"Αν ο έρωτας δεν είναι το παν, γη και ουρανός μαζί, τότε δεν είναι τίποτα, είναι μονάχα σκόνη" Σαλμάν Ρούσντι


"Τα πιο όμορφα πράγματα είναι αυτά που δεν ζήσαμε, μα τα ακόμα πιο όμορφα είναι αυτά που τολμήσαμε"

"Είπες θα πάγω σ' άλλη γη, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα. Μια πόλις θα βρεθεί καλλίτερη απ' αυτήν...... Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σ' ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους. Και στις γειτονιές τις ίδιες θα γερνάς και μες τα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις. Πάντα στην πόλη αυτή θα φτάνεις" Καβάφης
posted by osela at 16:55

3 Comments:

Και γιατί σταμάτησε?

Είπε ο περίεργος...

November 1, 2007 at 2:05 PM  

όποιος δεν είναι ελεύθερος, δεν είναι άνθρωπος.
Απίστευτη σκέψη...

τα σέβη μου

November 3, 2007 at 1:07 AM  

ghost

άρχισε να γράφει λιγότερο συχνά, αργότερα ο λόγος της έγινε και δημόσιος....


σπύρο

δεν είναι τυχαίο που ο Βολταίρος ήταν ο πρώτος που επηρέασε τον νεοελληνικό διαφωτισμό

November 3, 2007 at 1:37 PM  

Post a Comment

<< Home