Osela In Life

Thursday, June 28, 2007

Πείνα ή Πενία?

Δεν μ' αρέσει να κακολογώ τους άλλους, παρόλο που το κάνω συνέχεια. Αλλά θέλω να πω ένα πράγμα. Τί κακό είν' αυτό με την απεργία πείνας στην Ελλάδα?!

Απεργία πείνας ο δήμαρχος Χ, επειδή κτ με την παραλία του δήμου, ο Ψ νομάρχης γιατί του επιτίθενται τα ΜΜΕ, απεργία πέινας οι απολυμένοι από την Ω επιχείρηση, οι φυλακισμένοι, οι συμβασιούχοι, οι παντρεμένοι, οι χωρισμένοι,οι πικραμένοι, όλοι οι αδικημένοι στην Ελλάδα κάνουν απεργία πείνας.



Συμπέρασμα πρώτο: Η απεργία πείνας είναι εύκολη

Συμπέρασμα δεύτερο: Η απεργία πέινας είναι αποτελεσματική

Συμπέρασμα τρίτο (εναλλακτικό): Μας δουλεύουν



Στην πραγματικότητα, μια τόσο ακραία πράξη, είναι περισσότερο σύμβολο διαμαρτυρίας, παρά μοχλός πίεσης, όπως τείνει να γίνει. Παρατηρώ δηλ, ότι χρησιμοποιείται ως μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού. Έτσι όμως χάνεται η ουσία της, γιατί η ίδια σαν πράξη αποτελεί σκοπό. Είναι το τελικό βήμα, κι όχι ένα απλό σκαλοπάτι.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η πολιτεία θα έπρεπε να είναι άτεγκτη σε τέτοιες ενέργειες. Αλλιώς σκάβει τον λάκο της, αφού αφενός απενεργοποιεί κάθε έννομο και θεσμοθετημένο τρόπο δράσης και αφετέρου ενθαρρύνει τον κόσμο να σκέφτεται τέτοιες ενέργειες ως σωστές.



(Ακριβώς το ίδιο πιστεύω και για την απειλή αυτοκτονίας)
posted by osela at 19:44

6 Comments:

Εδω που τα λεμε Στρατηγε μου ,να μην περναει απο το μυολο μαs οτι μπορει να ειναι η απεργια πειναs [και η αυτοκτονια] μια πραξη ΑΠΕΛΛΠΙΣΙΑΣ.Στα σκουπιδια οι απελπισμενοι ,μαζι μαs...

June 29, 2007 at 12:24 AM  

""Δεν μ' αρέσει να κακολογώ τους άλλους, παρόλο που το κάνω συνέχεια.""...αυτό που λένε δηλαδή....""Θέλει η που..να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει""??? :-))))))))

έλα απ'το blog μου σού'χω κλασσική μουσική ν'ακούσεις σε επίπεδο Μένιου!!!!
Μένιοοοοοοοοο!!...πού'σαι ρε ρεμάλι??

June 29, 2007 at 1:23 PM  

τσίρκο όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας....
habilis πολύς κόσμος είναι απελπισμένος, όλοι κπα στιγμή απελπιζόμαστε. Δε γίνεται ν' απειλούμε ότι θα αυτοκτονήσουμε και να κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να μας ξανακάτσει η γκόμενα/ γκόμενος, να μας ακούσει ο υπουργός, να δικαιωθούμε, να βρούμε άλλη δουλειά. Δεν λειτουργούν έτσι τα κράτη.

June 29, 2007 at 9:12 PM  

asto kalo, peinasa

June 30, 2007 at 4:50 AM  

Osela.. δηλαδή πως λειτουργούν τα κράτη? κάνουμε τη μπάζα κλέβουμε τα πάντα.. όταν πεθάνουμε αφήνουμε το κόμμα στον ηλίθιο γιο.. ανηψιό.. κόρη και αν κάποιος στην αγωνία του κάνει ένα βήμα παραπάνω τον κρίνουμε?
Γουστάρω πολύ σαν τελείως ανάρχας που είμαι (αλλά για άλλους λόγους που δεν είναι αυτού του ποστ είμαι καναπεδάτος) να σπάνε κάθε βράδυ 10 τράπεζες 20 δημόσιες υπηρεσίες και να δέρνουν τα ΜΑΤ.
Δεν γουστάρω να σπάνε τ' αμάξι του κάθε πολίτη και μαγαζιά ότι να 'ναι.
Εσύ λοιπόν που διαφωνείς με ενέργειες πες μας τι να κάνουμε για να το αλλάξουμε όλο αυτό?
Βγάλε το ραβδί και κάνε μαγικά...

July 2, 2007 at 3:04 AM  

και θεωρεις οτι τοσο ευκολα παιρνει καποιος/α την αποφαση να κανει απεργεια πεινας; απο ενα απλο καπριτσιο;

γιατι εγω βλεπω ανθρωπους που με κοστος της ζωης τους εχουν το σθενος να υπερασπιζονται ολα αυτα που πρεσβευουν...

δεν εχω δει αλλωστε κανενα να κανει απεργεια πεινας γιατι δεν του καθησε καποια γκομενα.


υγ. "στρατηγε μου"; τι ειναι αυτα ρε; τι ανακαταταξεις εχουν συμβει και δεν με εχεις ενημερωσει;

July 4, 2007 at 12:05 PM  

Post a Comment

<< Home