Osela In Life

Monday, May 21, 2007

Όποιος Νύχτα Περπατεί...(2)

Το παραμύθι
Με πήρε τηλ Κυριακή πρωί, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο για τον Τ., γιατί συνήθως ξενυχτάει το Σάββατο, έχει και μια σχέση, τσιμπάει και καμία άλλη που και που και γενικά η Κυριακή ξεκινάει μετά τις 16:00 γι’ αυτόν. Μια χαρά δηλαδή.
Εγώ πάλι, δεν βγήκα το Σάββατο το βράδυ (και είχα φοβερά νεύρα γι’ αυτόν τον λόγο), πονούσε και η κοιλιά μου και πραγματικά δεν είχα καμία όρεξη για κουβέντα και καφέ έξω.
«Έπαθα ζημιά» μου είπε. Όταν βρεθήκαμε ήταν φοβερά αγχωμένος. Κάπνιζε άτσαλα, έπαιζε με το πακέτο, κοιτούσε συνεχώς γύρω του. Μου εξήγησε λεπτομερώς τι έγινε τις τελευταίες 4 μέρες που είχαμε να μιλήσουμε. Με λίγα λόγια, γνώρισε μία κοπέλα που δούλευε σ’ ένα μπαρ, την είδε 2-3 φορές, ψήθηκε η κατάσταση και την πήγε σπίτι του. Και την άλλη μέρα τον κατηγόρησε ότι την βίασε.

Και ο Δράκος
Το παραμύθι του το σκάσανε αργότερα. Τον πήρε τηλ κπς και ισχυρίστηκε ότι ήταν θείος της, και ήθελε εξηγήσεις. Επειδή ο Τ. όμως είναι άνθρ της πιάτσας, ρώτησε κι έμαθε ότι αυτός δεν είναι θείος της. Στην καλύτερη περίπτωση γκόμενός της. Στην χειρότερη νταβατζής της. Εγώ φοβήθηκα τα χειρότερα. Ότι θα του ζητούσαν λεφτά για να μην τον καταγγείλει. Τον συμβούλεψα να μην διαπραγματευτεί σε τίποτα απολύτως, να είναι αδιάλλακτος και να το κόψει εκεί. Όποιος έχει δίκιο δεν χρειάζεται να υποχωρεί. Τελεία και παύλα. Κι αν δεν τους αρέσει ας πάνε στην αστυνομία. Ούτως ή άλλως η καταγγελία είναι δυσαπόδεικτη, ειδικά μετά από τόσες μέρες. Εξάλλου, είναι ύποπτο που αυτή δεν πήγε στην αστυνομία. Και που ο «θείος» της αντί να τον βρει και να τον σπάσει στο ξύλο (όπως θα ‘κανε ο δικός μου για παράδειγμα), ήθελε να τον συναντήσει για να μιλήσουνε. Φυσικά κάτι τέτοια γίνονται και μετά δεν πιστεύει κανείς τα πραγματικά θύματα βιασμού. Όταν τελικά βρεθήκανε, ο Τ. του είπε τι και πώς , και υποτίθεται ότι το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Ο «θείος» δέχτηκε τις εξηγήσεις του.

Ηθικό Δίδαγμα 1.
Τώρα βέβαια, ίσως την πληρώσει αυτήν. Είτε για την απιστία της, είτε για τις δωρεάν υπηρεσίες της. Αλλά δεν με νοιάζει. Ο καθένας προσέχει τον εαυτό του. Άντε και τους φίλους του, το πολύ.

Ηθικό Δίδαγμα 2.
Ο Τ. είναι πολλά πράγματα. Είναι πέφτουλας, ψιλό- παρτάκιας και πολλά άλλα. Αλλά βιαστής δεν είναι. Τον ξέρω πολλά χρόνια, παρέα όμως κάνουμε τα τελευταία 3. Και αυτό δεν θα το έκανε ποτέ. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν πόσο εύκολα μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος, και να πληρώσεις ακριβά μια επιπολαιότητα. Και μετά άντε ν’ αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
(επίσης σκέφτηκα ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, αλλά θα του το πω αργότερα, να συνέλθει λίγο)



posted by osela at 19:07

4 Comments:

Λοιπόν έχεις ένα τρόπο που περιγράφεις τα γεγονότα που κάθε φορά που σε διαβάζω.. έχω ένα ηλίθιο χαμόγελο...
Αρχίζεις να αρέσεις επικίνδυνα.. πρέπει να γνωρίσεις το Μένιο εσύ οπωσδήποτε που είναι χυμαδιό!!!

May 21, 2007 at 10:48 PM  

shades


ΥΣ Υπονοείς ότι είμαι χύμα? Δίκιο δεν είχα σ' αυτά που έλεγα? Τί τρόπο δηλαδή?

May 21, 2007 at 11:06 PM  

na diorganosume ekstrateia gia tin a8wotita tu T!

May 23, 2007 at 10:47 AM  

Τί είρωνας!

May 23, 2007 at 10:07 PM  

Post a Comment

<< Home