Osela In Life

Thursday, January 31, 2008

Happy Birthday




Το blog έχει γενέθλια.




Κλέινει 1 χρόνο. Αύριο.





Δηλαδή τί ζώδιο είναι, Αιγόκερως???



(Ας βγάλω λόγο)


Δεν αισθάνομαι ότι κάνω κτ ξεχωριστό γράφοντας εδώ ή στον Οίκο. Κάνω τον χαβαλέ μου, περνάει η ώρα μου, λέω αυτά που σκέφτομαι -για την ζωή μου κυρίως- και τέλος. Ούτε γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, ούτε επανιδρύω το blogger (μακρυά από μένα αυτά), ούτε τίποτα.


Μ' αρέσει όμως η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων. Έχω γνωρίσει ανθρώπους, που με τα σχόλιά τους, με βοηθούν να βλέπω και την άλλη πλευρά του νομίσματος, γιατί κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές. Και που μ' έκαναν να γελάσω όταν ήμουν λυπημένη. Που μπήκαν στον κόπο να με συμβουλέψουν. Που με νευρίασαν. Που μου έλειψαν όταν δεν έγραφαν συχνά. Που άνοιγα το laptop και αγωνιούσα να δω τι έγραψαν στο δικά τους blog. Που θα με στεναχωρούσε η σκέψη να κλείσουν τα blog τους, γιατί τότε θα τους έχανα. Και δεν θέλω.






(Κι επειδή έπρεπε να παρουσιάσω κάποια πρόοδο, είπα να προσπαθήσω να βάλω μια εικόνα.




Έτσι για το καλό. Άντε και τραγούδι.)





Φιλάκια!





posted by osela at 01:58 25 comments

Friday, January 25, 2008

Socializing

Το Γεγονός
Πήγα με την Ε. σ' ένα φοιτητικό πάρτυ -εγώ δεν ήθελα, αλλά τι να έκανα, αναγκάστηκα- και συνειδητοποίησα ότι έχω τελειώσει την σχολή, δεν είμαι πια φοιτήτρια και ακόμα χειρότερα, δεν μοιάζω πια με φοιτήτρια. Oh, mon Dieu!

Ο Κόσμος
22χρονα αγόρια και κορίτσια που χοροπηδούσαν σαν κατσίκια με το britpop στυλάκι τους -μ' αρέσει πολύ. Οι Δεν Τρέχει Τίποτα. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων να χαιρετάνε όλον τον κόσμο. Το 'χω μάθει το ποιηματάκι, είναι άλλωστε τόσο τυποποιημένο. Ελαφρώς κυριλέ ντύσιμο με trendy στοιχεία -μην μας πουν και συντηρητικούς-, πλατύ χαμόγελο, 1-2 κοπλιμέντα, ένα αστειάκι και έξω απ' την πόρτα. Next! Tα μπακούρια με το αποκρουστικό σχεδόν χιούμορ και το τύπου greek lover καμάκι. Αυτοί που ήρθαν να ψαρέψουν γκόμενο/ γκόμενα. Αυτοί που ήρθαν για να δουν, κι αυτοί που ήρθαν για να τους δουν. Και φυσικά οι άσχετοι, οι φίλοι φίλων κλπ.

Τα Υπερ
Ευτυχώς οι περισσότεροι πίνανε μπύρα, τεκίλα και σφηνάκια, οπότε εγώ είχα σχεδόν όλη τη βότκα για μένα. Επίσης (με χαρά) διαπίστωσα πως πολλά κορίτσια στα 21 ή τα 22 δείχνουν μεγαλύτερες απ' ότι εγώ και η Ε. Το ίδιο ισχύει και για τ' αγόρια (χιχι).

Τα Κατά
Οι φοιτητές καπνίζουν στριφτά. Και δεν έχουν λεφτά. Όλα τα στραβά τελειώνουν σε -φτα.


Τα Ευτράπελα
"Εμεις? Φοιτήτριες είμαστε, απ΄το Παιδαγωγικό!"

Στον Δρόμο Για Το Σπίτι
-Μια φορά φοιτήτρια, πάντα φοιτήτρια
-You wish...
(Δεν λέω ποια είπε τι)
posted by osela at 15:32 10 comments

Thursday, January 17, 2008

Rehab

Σήμερα πήγα στο γυμναστήριο μετά από τόσες μέρες και η αλήθεια είναι ότι ανακουφίστηκα. Η γυμναστική είναι τόσο αναζωογονητική, που όταν πήγα σερνόμουν κι όταν έφυγα πετούσα. Μετά έκανα μπάνιο, πήγα στον Τ. για καφέ και είδαμε prison break. Καλούτσικο και "κολλητικό", αλλά δεν το λες και lost.

Με παρέσυρε και η δουλειά αυτές τις μέρες και ξεχάστηκα. Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα βάλω τελεία και παύλα σε μια υπόθεση που με απασχόλησε τους τελευταίους 2-3 μήνες και ομολογώ ότι υπήρχαν στιγμές που δεν καταλάβαινα γιατί ασχοληθήκαμε εξ' αρχής -εγώ βασικά- ούτε και πίστευα ότι θα δω φως στο τούνελ. Τώρα όμως που το παζλ συμπληρώνεται, τώρα είμαι ιδιαίτερα περήφανη.

Επίσης σκέφτομαι ότι η δουλειά, την οπoία κατηγορούμε για την έλλειψη χρόνου μας, για το στρες και πολλά άλλα δεινά, ίσως όχι άδικα, μας προσφέρει και κάτι. Και δεν αναφέρομαι στα λεφτά. Μας κάνει να αισθανόμαστε δημιουργικοί, σπουδαίοι, ότι προσφέρουμε κτ στην κοινωνία.
Ότι είμαστε ικανοί.


Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Τελευταία είχα τις μαύρες μου, δεν το έκρυψα. Δουλεύοντας όμως, αισθάνθηκα καλύτερα. Όχι τόσο γιατί ξέχασα τα υπόλοιπα, δεν είμαι στρουθοκάμηλος, όσο επειδή πήρα θάρρος από την καλή μου απόδοση.

Ε, ναι λοιπόν, με λένε Osela και είμαι καλά. :-)



ΥΣ. Ξέρει κανείς πού είναι η Γουαδελούπη???
posted by osela at 00:04 17 comments

Tuesday, January 8, 2008

The Insider

Τελευταία είχα πάρε- δώσε μ’ έναν απ’ τους συνεργάτες μας. Δηλαδή δεν ήταν στο γραφείο μας, αλλά συνεργαζόμασταν. Δεν τον είχα δει ποτέ, μάλλον δεν είχα καταλάβει ποιος ήταν, αυτός όμως με ήξερε. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο, για καμιά υπόθεση. Μου άρεσε η φωνή του. Είχα γράψει το ονοματεπώνυμό του σε μια γωνιά του επιτραπέζιου ημερολογίου μου, για να το θυμάμαι. «Την επόμενη φορά που θα έρθω στο γραφείο σας, θα με κεράσεις καφέ». Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε. Σήμερα το πρωί όλοι ήταν αναστατωμένοι. Πλησίασα διστακτικά όταν άκουσα τον Άλκη να λέει για τον αιφνίδιο θάνατο του συνεργάτη μας. Ήταν μόλις 41 ετών, όταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.

Το μεσημέρι βυθίστηκα σ’ έναν βαθύ ύπνο 3 ωρών κι από την ώρα που ξύπνησα σκέφτομαι την ζωή μου. Τα λάθη μου. Τις καταπιεσμένες επιθυμίες μου. Τους ανθρώπους που άφησα πίσω μου. Αυτούς που όλο λέω να τους τηλ να δω τι κάνουν, αλλά τελικά ποτέ δεν σηκώνω το ακουστικό. Εκείνους που με προσπέρασαν. Το γυμναστήριο που έχω να πάω 2 βδομάδες. Την εμμονή μου με την εικόνα, τις λεπτομέρειες, την εμφάνιση. Το κάπνισμα. Τον καβγά μου με τον καθηγητή που μου κόστισε την ομιλία μου στο συνέδριο. Τα αισθήματά μου για τον ακατονόμαστο. Που δεν πήγα στην Ιταλία πέρσι.

Τελικά έχω πολλά απωθημένα. Και είμαι μόλις 26. Φαντάσου στα 46! Όλοι έτσι είναι, ή μόνο εγώ? ? ? ? Και η πλάκα είναι ότι ένα βράδυ που τα πίναμε με τον Φυγά και τον Τ., ο Φυγάς ρώτησε αν υπάρχει κτ που έχουμε μετανιώσει και θα θέλαμε ν’ αλλάξουμε αν μπορούσαμε, κι εμένα δεν μου ήρθε τπτ στο μυαλό. Ειλικρινά όμως. Μόνο ο καβγάς με τον καθηγητή, αυτό του είπα ότι θα χειριζόμουν αλλιώς. Και τώρα δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω κι από που να τελειώσω.

Ζούμε την ζωή μας σαν να πρόκειται να ζήσουμε χίλια χρόνια. Να αποταμιεύσω, να κοιτάξω να πάρω σπίτι, ν’ αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια, σε 10 χρόνια θα κάνω αυτήν την δουλειά, μαζεύω μόρια, μαζεύω προϋπηρεσία, κάνω μεταπτυχιακό, κρατάω το βάρος μου χαμηλά και γυμνάζομαι για λόγους υγείας πρώτα απ’ όλα.

Από την άλλη, πάντα γοητευόμαστε από τα γνωστά ρητά «άδραξε την μέρα», «ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο» κλπ. Εγώ 1-2 φορές ήπια σαν να μην υπήρχε αύριο, και ειλικρινά την άλλη μέρα ευχήθηκα πραγματικά «να μην υπήρχε αύριο». Τις μέρες που πέρασα με τον ακατονόμαστο ,ωστόσο, εκείνες τις 3 μοναδικές μέρες που ένιωσα πλημμυρισμένη από ευτυχία κι έρωτα, που ξέχασα τον κόσμο, θα τις ξαναζούσα πολύ ευχαρίστως.

Για πολλούς το δύσκολο είναι να χαλαρώσουν. Για μένα αυτό είναι το εύκολο. Είμαι από την φύση μου παρορμητική, αυθόρμητη και τεμπέλα. Εκεί που δυσκολεύομαι είναι να έχω ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Να το τηρώ ό, τι και να γίνει.

Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, προσπαθώ να ισορροπήσω ανάμεσα στις σκέψεις μου και νιώθω την σκοτεινή πλευρά του εαυτού μου να ξυπνάει.
posted by osela at 15:30 21 comments

Tuesday, January 1, 2008

New Year's Resolution !

Για το 2008...

...αντί για ευχή/ υπόσχεση



θέλω να υπενθυμίσω αυτό




που γράφω και


"για εμένα"



αριστερά του blog.


Life Is Short. . .


Forgive Quickly. . .

And


Kiss Slowly.


posted by osela at 18:45 10 comments